Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Látogatás a Geszner házban

Látogatás a Geszner házban

article preview

 

laci-bacsi-emlekmuve2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Mottó:"Vajon csakugyan lezárult, ami egyszer elmúlt, megtörtént? … A múlt tényein valóban nem tudunk változtatni egyedül emlékezetünk bolyonghatja be újra és újra, az idő és tér e végképp megmerevedett kontinenségnek zugait -tájait." /Pilinszky János/

Sorozatunk és látogatásunk emléket állított egy elfeledett pedagógusnak, aki végre elfoglalhatta az őt megillető helyet az emberek emlékezetében és szívében.

Látogatás a Geszner-háznál


 

2019. szeptember 17-én egyesületünk a Velencéről való eltávozásának 60. évfordulója alkalmából kereste fel az emlékhelyet és helyezte el a megemlékezés koszorúját a műalkotásnál. Nagyon szívmelengető volt látni emlékének ápolását az alapítvány részéről és az őt még személyesen ismerő vendéglátóink meleg szavait. Viszló Levente, a Dohányos-ház üzemeltetője szívesen látott minket portáján, megmutatta Laci bácsi kedves rétjét és levetítette azt az egyedülálló filmet amin a 80. születésnapján beszél életéről, korai éveiről és hivatásáról. Még így is, sok év távlatából átsugárzik az a mérhetetlen szeretet és alázat amit a munkájának szentelt, a sok történetből pedig maga az ember, az örök tanító, aki szívén viselte a természet minden rezdülését és a tudása átadását az ifjabb generációknak.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.