Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Évforduló

logo.jpg

2019. május 10-én tartja a Velencei Helytörténeti Egyesület alakulásának 10. évfordulóját.

Az alapító tagok és a jelenlegi tagok visszatekintenek az elmúlt évtizedre, a számtalan összegyűjtött értékre, az eredményekre. A helyi értéktár kincseire, a megyei és országos szintre emelt javaslatokra.

Tárgyi és szellemi gyűjteményünk jelentős, a falusi élet minden területére kiterjedő, valamint a Velencei-tó környékének minden vonatkozását magába foglaló írott archívum és digitalizált tartalom áll rendelkezésünkre.

Ez az időszak magába foglalja a település múltjának megőrzését és továbbra is arra sarkall, hogy felkutassuk és megmentsük a még fellelhető értékeket. Eredményeink számosak. Ezen idő alatt 214 javaslat született a helyi értékekről, 6 megyei szintig jutott, továbbiak várnak az előkészítésre. Terveink szerint megjelenik egy nagy összefoglaló munka az értékeinkről egy képes album formájában is.

Kiállítótermünkben az állandó kiállítás mellett időszaki tárlatok is láthatók, a tó környékén élő művészeknek, gyűjtők kollekcióinak teret adva.

Az oktatásban is segítséget nyújtunk, hogy az ifjabb generációk megismerhessék szüleik, nagyszüleik és dédszüleik életét, mesepályázattal és előadásokkal segítve ezt a nemes feladatot.

Köszönet az elmúlt évtized munkájáért, első sorban Galambos Györgyné Marikának, aki végigvitte ezt az időszakot hivatástudatból, a múlt iránti tiszteletből, az értékteremtésért, a lelkesedésért, a kitartásért, múltunk megőrzéséért, ami nélkül nincs jövő!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.